Your Fiber verzorgt voor u punt-punt verbindingen door heel Nederland. Hiermee krijgt u uw eigen lichtpad over glasvezel tussen twee locaties. Deze noemen we Light Pipes. Een Light Pipe is exclusief voor uw onderneming en biedt ongelimiteerde mogelijkheden. Er is dus niemand anders die gebruik kan maken van deze verbinding en invloed kan uitoefenen op uw bandbreedte of data. Light Pipe diensten zijn bij uitstek geschikt voor omgevingen waar hoge bandbreedtes, lage delay en lage jitter vereist is.

CREËER UW EIGEN NETWERK

Een offerte op maat

NU aanvragen!

Your Fiber biedt 3 Light Pipe diensten:

Light Pipe Ethernet is een glasvezelverbinding tussen twee locaties. U krijgt uw eigen lichtpad en beschikt daarmee over een gegarandeerde hoeveelheid bandbreedte die nog op te schalen is en een minimale en voorspelbare netwerkvertraging.

Light Pipe Ethernet is een glasvezelverbinding tussen twee locaties. U krijgt uw eigen lichtpad en beschikt daarmee over een gegarandeerde hoeveelheid bandbreedte en een minimale en voorspelbare netwerkvertraging.

U kunt bij Your Fiber een passieve glasvezelverbinding huren op basis van de afstand die u moet overbruggen. Deze verbinding is geschikt voor nagenoeg elk protocol. Wij zorgen dan voor de belichting en u zorgt zelf voor bijvoorbeeld het datatransport.

Een glasvezelverbinding hoeft zelden helemaal te worden aangelegd. Er ligt in Nederland al veel glasvezel, die veelal maar deels in gebruik is. Door op deze vezels capaciteit te huren en alleen de aansluitende verbindingen aan te leggen, ontstaat een complete verbinding met relatief lage aanleg- en exploitatiekosten.

Your Fiber beschikt over een landelijk glasvezelnetwerk dat bestaat uit lokale, regionale en landelijke onbelichte glasvezelnetwerken van derden. Wij hebben contracten met alle grote netwerkeigenaren om voordelig voor u een verbinding op te zetten.

DWDM-technologie

Voor de belichting van glasvezel maakt Your Fiber gebruik van Golflengtemultiplexing (CWDM en DWDM). Met behulp van deze techniek is het mogelijk om meerdere logische verbindingen over dezelfde glasvezel te realiseren Bij DWDM worden verschillende signalen gelijktijdig op verschillende golflengten (kleuren) via een glasvezel getransporteerd en kunnen we dus voor iedere verbinding een eigen lichtpad (golflengte) creëren. Een glasvezel biedt eindeloos veel ruimte voor meerdere lichtpaden. Daardoor is de bandbreedte vrijwel ongelimiteerd.

Kenmerken Your Fiber Light Pipe

  • Betrouwbare transparante informatieoverdracht
  • Geen overboeking van bandbreedte en/of switching op OSI laag 2
  • Geen optische versterking nodig bij lange verbindingen
  • Geen investering in netwerktransmissie apparatuur
  • Leverbaar in een enkelvoudige of redundante en in een Protected of Unprotected variant
  • Hoge bandbreedtes tegen lage kosten per verbinding
  • Pro-actief managed netwerk, 24/7 controle door het NOC (Network Operations Center).