Glasvezelprovider CBizz neemt Your Fiber over

CBizz heeft het Overijsselse bedrijf Your Fiber gekocht. De glasvezelprovider kondigde de overname vandaag aan.

Volgens CBizz is de aankoop van de netwerk operator in lijn met de versnelde Buy and Build strategie die het bedrijf samen met een investeringsfonds heeft ingezet. Deze strategie houdt in dat de uitrol van glasvezelnetwerk wordt versneld. Daarnaast zullen enkele internetbedrijven met een focus op glasvezel worden aangekocht. De overname van Your Fiber is daarin een eerste stap.

Your Fiber richt zich op de zakelijke glasvezel markt en beschikt daarvoor over een eigen netwerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbieden van glasvezel via DWDM-techniek, waarbij één glasvezelkabel door meerdere lichtbronnen wordt benut om zo een hogere datacapaciteit te kunnen transporteren. Volgens CBizz CEO Sikko de Graaf zit de kracht van Your Fiber vooral in de geavanceerde technische kennis en de specifieke, klantgerichte oplossingen die het bedrijf biedt.

Your Fiber zal als eigen merknaam en met een eigen marktidentiteit blijven bestaan. De huidige CEO Ter Morsche en CTO Boot blijven aan. De klanten van het bedrijf zijn inmiddels ingelicht over de overname.